Torsdag

Torsdagen är kommen och igår var det hoppträning på klubben. Vi hoppade studs, tränade mycket slutor för att få bakdelen rörlig och mjuk, hoppade upp hästarna i en kombination och avslutade med en bana.
Min häst (och kanske framförallt jag) har utvecklats massor sedan vi började träna för Micke. Jag rider på ett mycket lugnare sätt, håller ett mjukt och följsamt stöd i handen samtidigt som jag bygger tryck med benen.
Igår fick jag verkligen cred för det. Bara massa beröm och hästen gick som en klocka. Vi hoppade upp oss till 135 i kombinationen och det kändes faktiskt enkelt. Då är det roligt med häst =)
Micke tyckte han hoppade jättebra och satte riktiga lyror (som han själv säger). I slutet på banhoppningen luftade han rejält över oxern i kombinationen. Det har M aldrig påpekat förut. Men det fick vi höra igår. Nöjd matte, nöjd häst!
 
När vi ändå är inne på hästeriet så har Ulrika varit här och småttingarna har fått vaccination nu på förmiddagen. Lilla Trassel ska kastreras när vi kommer hem från vår resa och då måste han ha den första delen av grundvaccinationen för att vara på den säkra sidan, om något skulle hända. De lyfte inte ens ett ögonbryn när hon satte kanylen. Skönt med lugna djur!

 
Lilla Z fick gå på grusvägarna idag. Ganska lång form och högt tempo. Gäller att passa på såfort snön släpper och vägarna är mjuka och fina!
 
Jag har även ägnat mig åt att snabbstäda förrådet. Fy fasiken va kläder och skor man har när man har allt detta i huset:
-en hästtjej
-en crosskille
-en skogshuggare
&
-två skidåkare
 
Nu har jag RENSAT, och det är så mycket kvar. Jösses amalia...
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp