Pinnawala - nallathaniya

Efter en morgon som spenderats med elefanter badandes i floden tror man att man har landat i himmelriket. Så vackert och fridfullt. Vilka enorma djur de är! Vi har fått bada och klappa dom, vilket var alldeles lagom. De är sjukt stora när man kommer nära!
Än mer imponerad blir man av deras snabel som de har 100% fingertoppskänsla i. Lyfta små saker, små blad, de använder den lika smidigt som om det vore ett lillfinger på våra händer.
 
Nu väntar Adams peak på oss. Det kommer bli tufft. Tack gode Gud för att det är lite svalare än det var i pinnawala, annars är risken att det bara skulle bli en blöt fläck kvar av oss innan vi ens kommit 200 trappsteg upp mot toppen. 
 
Vi har precis intagit kvällsmat på vårt "hotell". Skulle snarare kalla det byggarbetsplats men, priset är ok, hon som driver det är sjukt söt och snäll (glömsk som om hon vore hundra år, är ca 25, har glömt bort vilka vi är och om vi bor hos henne 2 ggr inom loppet av 2h) och det är nära till berget så vi är nöjda:) 
 
Jag lovar att inte gnälla en gång under vandringen upp. Dessa stencoola donuts traskar upp i flipflop och vi har tom sett barfotavandrare :)
 
Adams peak (Sri pada) från vår terass på hotellet.
 
Obligatoriska matbilden.
 
Vägen mot berget.
Allmänt | |
Upp