Nuwara eliya, Horton plains, Ella & Kataragama

I morse ringde klockan 04.20, vart tog semestern vägen tänker ni, det tänkte jag också när det var dags att lyfta huvudet från kudden. 
Nu har man blivit varse att det är svalare i bergen. Igår kunde jag inte förstå varför det inte fanns AC på rummen, imorse hade jag gärna haft långkalsonger under långbyxorna. 
 
Den milslånga vandringen i Horton plains blev tuff för våra Adams peak-trötta ben. Men även den var värd mödan till 110%. Worlds end, ett stup på 880m, raka vägen ner i djungeln. Det sjukaste jag sett någonsin. Jag brukar aldrig få svindel men där höll man sig en bit från kanten. 
Särskilt eftersom det var en man som trillade ner där i slutet på februari i år. Ett holländskt par som var på smekmånad. Han skulle fotografera henne och slant, trillade 53m ner och landade på ett träd, vilket avbröt fallet och räddade honom. Otroligt! 
 
Direkt efter Horton plains var det dags att bege sig söderut. Vi tog tåget mellan nuwara eliya och Ella. Fantastiska vidder och utsikt över berg, teplantage, risterasser, mängder av vattenfall och mindre byar. Väl framme i Ella hämtade vår chaufför oss för att åka vidare mot Kataragama där vi ska stanna två nätter. En dag för utflykt till Yala och se massa djur och en dag vid poolen för att sedan tuffa vidare utmed sydkusten.
På vägen till Kataragama ser jag en vägskylt där det står varning för elefanter. Vi räknade med att det var ungefär lika vanligt som älg i Sverige så det trodde vi inte vi skulle råka ut för. Men rena safarin blev det; badande bufflar, virriga påfåglar och trafikstockning utav elefanter. Tiden i Yala börjar bra. 
 
Vi har precis smällt i oss en brakmåltid i hotellets resturang och nu även en kanna te och frukttallrik på rummet. Nu får det bli kvällen. Alarmet ringer tidigt imorgon också :)
 
Worlds end, Horton plains.
 
Baker falls, Horton plains.
 
På tåget till Ella.
 
Några djur påväg till södern, inte ens inne i Yala än :)
 
Och självklart lite mat!
 
Allmänt | |
Upp