Mirissa, Hikkaduwa, Kosgoda & Negombo

Nu har det gått ett par dagar sedan vi uppdaterade sist. Vi har både ris och ros att dela ut, vilket väl är nöjet med hela resandet. Utan bakslag, inga smultronställen! 
 
Mirissa är helt klart vårt smultronställe i Sri lanka. Fantastisk strand med mysiga restauranger och inga tjatiga försäljare. Kvällarna var stranden upplyst i typisk thailandstuk. Ljusslingor uppkastade i träden utan någon som helst finess. Levande stearinljus i lyktor på alla bord, och sist men inte minst; perfekt mat! Den godaste kalamarin på hela veckan. Så god att vi gick till samma ställe både lunch och kvällsmat. Och, åt samma rätt. 
Vi bodde ca 100m från mirissa Beach och ungefär lika långt ifrån fiskehamnen. Till hamnen traskade vi direkt när vi lämnat våra väskor. Av någon konstig anledning drar nästan såna grejer mer i oss än vad stranden gör. Fiskarna hade precis kommit in med dagens fångst och satt och rensade mängder med enorma fiskar, framförallt tonfisk. Det är ett visst lugn över en hamn. Förutom stanken av ruttnande fiskrens (kväljningar deluxe) och avgaser från båtarna såklart! Haha :) 
 
Morgonen efter vidare mot Hikkaduwa som vad jag förstått det hela ska vara en av västkustens turistorter. Såhär i efterhand skulle vi valt att tuffa vidare mot Kosgoda och turtlarna eller så skulle vi stannat en natt till i Mirissa. Men som sagt, utan bakslag - inga smultronställen.
Hotellet vi bodde på var riktigt loppigt. Smutsigt på rummet och stank mögel, fukt och gammalt. Då ska det tilläggas att varken jag eller Markus är särskilt känsliga (bortsett från kackerlackor.. Huuuu). Vilken jäkla tur att vi inte skulle stanna där i två veckor.
 
Och så till dagen som fortfarande är. Fredag den 13:e. En riktig superdag! Vi styrde skutan (minibussen) mot Kosgoda för att, efter rekommendationer av en av mina söta kunder, besöka det Sea turtle conservation project hon jobbade på för ett gäng år sedan. Sagt och gjort parkerade vi utanför sköldpaddshemmet och fick en fantastisk rundtur, hålla sköldisar, mysa med de 1 dag gamla småttingarna, lära oss massor som vi inte hade en aning om som tex att de simmar ända från Kosgoda och till Costa Rica och sedan tillbaka till Kosgoda igen. Helt galet. Innan vi lämnade gick jag såklart lös i shoppen (alla pengar gick oavkortat till centret). Ett mycket givande stopp på vägen:)
 
Dagen börjar gå mot sitt slut. Klockan är 17.39 i skrivande stund. Negombo har rivit av ett sjuhelsikes oväder men himlen är nu klar igen. Vi ska snart ut och traska lite och efter kvällens middag i hotellets resturang blir det kudden tidigt. Vi lämnar hotellet 04.30 inatt och landar på Maldiverna ca 09.00 imorgon. Det känns skönt att vi varit såpass aktiva som vi varit här på Sri lanka. Tiden har gått i rasande fart men fy sjutton vad mycket vi fått uppleva. Vi har lärt oss väldigt mycket om detta fantastiska land på bara en ynka vecka. Än så länge överträffar det våra förväntningar med hästlängder, och då hade vi ändå ganska höga sådana redan när vi kom hit :)
 
På återseende på Maldiverna! 
 
8 år gammal havssköldpadda på Kosgoda Sea turtle Conservation project.
 
Strandlek i Mirissas busiga vågor.
 
Drinkonsdag med min hubby.
 
Svalkande dryck i skuggan på vår favoritrestaurang Sea Breeze.
 
Några av köldpaddsbassängerna i Kosgoda.
 
Jag och vår guide.
 
Allmänt | |
Upp